Boboda

Wedding & Events

Zwanger trouwen

Kunnen we trouwen als ik zwanger ben? Een vraag die steeds vaker opsteekt bij toekomstige bruidjes. Zouden we het huwelijk toch niet beter uitstellen tot na de bevalling? Of zou het toch nog mogelijk zijn om met een bolle buik te trouwen? Nu ik zelf nog volop aan het genieten ben van mijn bolle buik, geef ik graag wat tips mee voor bruidjes die van plan zijn om hun ja-woord te geven met een extra getuige erbij.

1) Hoe kiezen we de trouwdatum?
Alles hangt af van de keuze van de trouwdatum bij het plannen van jullie huwelijk en hoe je je zelf voelt. De eerste 3 maanden kunnen misschien moeilijk zijn omdat je veel last hebt van ochtendmisselijkheid of van extreme vermoeidheid. Niet echt ideaal om dan te trouwen, want dat zorgt ervoor dat je op dat moment er zelf minder van zal kunnen genieten. Zelf zou ik aanraden om te trouwen tussen de 3e en de 6e maand van je zwangerschap. Je bent dan zelf ook het meest mobiel en je hebt genoeg energie. Kies misschien ook beter niet voor een zwoele zomerdag, maar voor zachte lentedag of een romantische herfsttrouw.

2) Wat doe ik aan?
Je hoeft zeker niet in een ‘zak’ te trouwen als je zwanger bent. Ook voor zwangere bruiden is er heel wat op de markt om op je trouwdag te schitteren! Als je je trouwjurk gaat kiezen, geef dan zeker mee aan de verkoopster dat je zwanger bent. Zij kan dan mee bekijken welke jurken er geschikt zijn. Kies je ervoor om je bolle buik extra te accentueren of wil je hem net minder doen opvallen? Laat je oog vallen op een jurk waarin je je comfortabel voelt en die je ook de hele dag kan blijven dragen.
Dat geldt net zo voor je bruidsschoenen. Vele zwangere vrouwen krijgen tijdens de zwangerschap vaak last van gezwolle voeten en benen. Vermijd daarom schoenen met een hak. Voor je bruidslingerie wacht je beter tot enkele weken voor jullie huwelijk. Tijdens de zwangerschap groeien je borsten zodat je de lingerie liever niet te vroeg koopt.

3) Hoe pas ik mijn dagplanning best aan?
Trouwen is sowieso al een vermoeiende gebeurtenis. Met een baby in je buik erbij, wordt het allemaal nog wat zwaarder. Las daarom voldoende rustpauzes in. Je mag gerust een dutje doen in de namiddag. Of start de avondfeest wat vroeger. Of plan misschien zelf je wettelijk huwelijk op een andere dag dan de trouwceremonie en het feest. Bekijk hoe jullie voldoende rustmomenten kunnen inbouwen zodat jullie er toch met volle teugen van kunnen genieten. Kan je kiezen voor een locatie met een hotel aan, dan is dat ook mooi meegenomen om wat op adem te komen.

4) Wat mag ik allemaal eten?
Tijdens je zwangerschap zijn er een aantal producten die je beter niet eet zoals rauwmelkse kazen, rauwe eieren, rauw vlees of vis, … Jammer maar het zal een huwelijk worden zonder oesters, carpaccio, sushi, chocomousse of tiramisu. Jullie kunnen gerust met jullie cateraar de mogelijkheden op voorhand bekijken. Er is immers nog voldoende lekkers waar je wel mag van smullen. Jullie kunnen het volledige menu ‘zwangerproof’ maken zodat je tijdens het buffet ook niet wordt verlekkerd door de dingen die je niet mag eten. Je kan ook beter alcohol vermijden. Ruil dus je champagne in voor een alcoholvrij alternatief. En dat kan tegenwoordig ook gerust met bubbels zijn! Of wat dacht je van een mocktailbar?

5) Welke reis plannen we?
De bovenstaande tips voor jullie huwelijksdag gelden ook voor de huwelijksreis nadien. Kies beter niet voor een verre bestemming. Verre vliegreizen zijn niet zo goed voor je bloedsomloop. Neem je toch het vliegtuig naar een ver land, wandel dan elk uur even rond in het vliegtuig en beweeg je benen voldoende. Je mag bij de meeste vliegtuigmaatschappijen ook niet blijven meevliegen op het einde van je zwangerschap. Vraag dit op voorhand goed na voor je boekt en neem een bewijs van je dokter mee dat aantoont hoeveel weken je op dat moment al zwanger bent. Hou de gegevens van de dokter of ziekenhuis ter plaatse zeker bij de hand voor mocht er toch iets gebeuren. Geef de voorkeur aan een relaxvakantie. Lekker rustig is goed voor jou en je baby!

Trouwen met een bolle buik kan dus zeker als je rekening houdt met de bovenstaande tips. Wil je extra stress vermijden naar de aanloop van je huwelijk of op de dag zelf? Roep dan gerust mijn hulp in als weddingplanner of ceremoniemeester. Contacteer mij voor een vrijblijvende afspraak!
Hopelijk tot binnenkort!

Nog geen reacties!

Heb je iets te vertellen? Ga je gang, wij luisteren!

Please no link dropping, no keywords or domains as names, do not spam, and be nice!