Boboda

Wedding & Events

5 tips voor een goede budgetplanning

Bij het plannen van een geslaagd huwelijk komt een heleboel kijken. Het gaat niet alleen om het plannen van de verschillende trouwonderdelen of het vinden van de juiste leveranciers, een goede budgetplanning is minstens even belangrijk. Om te voorkomen dat jullie een financiële kater aan jullie trouwdag zouden overhouden, zetten we hier aan aantal tips op een rijtje.

1. Maak een inschatting van het aantal gasten

Probeer van bij het begin goed in te schatten hoeveel gasten jullie willen uitnodigen op jullie trouwfeest. Naast de vaste kosten (kledij, vervoer, fotograaf, …), zijn dit belangrijke kosten die vaak het hoogst oplopen. Een goede inschatting voorkomt (onaangename) verrassingen achteraf. Het spreekt voor zich dat hoe meer gasten jullie uitnodigen, hoe hoger de kosten zullen zijn.

2. Wat is jullie budget?

Stel het totale budget op dat jullie ter beschikking willen stellen van jullie trouw (incl. trouwfeest). Lijst dan alle trouwonderdelen op die jullie tijdens jullie huwelijk hebben en die een budget vereisen. Bekijk dan per trouwonderdeel (bv. fotograaf) welk budget jullie hieraan willen geven. Jullie kunnen zo ook een budget per gast vooropstellen. Dit zal jullie zeker helpen bij het contacteren van de leveranciers van jullie huwelijk.

3. Hou wat extra budget over voor onvoorziene zaken

Niets is zo vervelend als zaken die jullie nog graag zouden willen, maar waarvoor jullie geen budget meer hebben. Daarom kan je best zo’n 10% van jullie totale budget alvast incalculeren voor onvoorziene kosten of extra leuks dat je op het laatste nog kan toevoegen.

4. Vraag offertes op bij verschillende leveranciers

Prijzen kunnen bij verschillende leveranciers sterk verschillen. Daarom doen jullie er goed aan of verschillende leveranciers te contacteren om zo na te gaan welke leveranciers het best bij jullie vooropgestelde budget passen. Kiezen jullie uiteindelijk toch voor een leverancier die duurder uitvalt dan jullie budget toelaat, dan kunnen jullie nog altijd wat besparen op een ander trouwonderdeel.

5. Hou geen rekening met de cadeaus die jullie denken te ontvangen

Vaak hopen bruidsparen een deel van hun kosten te recuperen via de cadeaus die ze ontvangen van hun gasten. Ik raad mijn bruidsparen telkens aan om hier geen rekening mee te houden. Je kan immers niet op voorhand inschatten wat jullie gasten zullen schenken.

Hebben jullie het moeilijk om een juiste budgetplanning op te maken of vragen jullie je af wat jullie trouw zoal zou kosten? Boboda kan jullie ook daar mee helpen. Contacteer ons voor de mogelijkheden om jullie budgetplanning op te maken.

Veel succes met de verdere voorbereidingen!

Groetjes,

Ellen

Nog geen reacties!

Heb je iets te vertellen? Ga je gang, wij luisteren!

Please no link dropping, no keywords or domains as names, do not spam, and be nice!