Boboda

Wedding & Events

Tuinfeest

Feest in je tuin!

Wat een prachtig weer momenteel! Zalig om te genieten in de tuin. Waarom zou je je (huwelijks)feest niet in je tuin organiseren als je er de ruimte voor hebt? Met deze praktische tips kom je al een eind op weg!

Tip 1: Een tent is geen overbodige luxe

In ons land mogen we niet al te veel vertrouwen op het goede weer, daarom voorzie je best ook een tent als je een tuinfeest plant. De grootte van je tent hangt af van het aantal personen dat je hebt uitgenodigd, ruimte voor de DJ & dansvloer, catering (buffet, bbq,…), bar, … .

Dit is de ruimte waarmee je moet rekening houden voor receptie of diner:

-          Receptie (enkel met statafels): 0,5m²

-          Diner aan rechthoekige tafels: 1m²

-          Diner aan ronde tafels: 1,5m²

Tip 2: Voorzie vloer, verlichting en verwarming

Een tent is het mooist afgewerkt met een houten vloer en tapijt. Denk ook aan verlichting en verwarming. Ook in de zomer kan het ’s avonds snel kil worden in een tent. Als je veel mensen uitnodigt, is het vaak ook interessant om een WC-wagen te huren zodat niet iedereen door je huis hoeft te lopen.

IMG_2430

Tip 3: Aansluitingen voor elektriciteit en water

Ga bij je verschillende leveranciers (feestmateriaal, catering, DJ,…) na hoeveel vermogen zij nodig hebben. Zo kan je berekenen of je een stroomgroep moet voorzien. Je hebt ook wateraansluiting nodig om je bar van water te voorzien.

Tip 4: Breng de buren en de politie op de hoogte van je tuinfeest

Als je tuinfeest durft uitlopen tot na middernacht, breng je best je buren hiervan op de hoogte. Vaak worden de buren ook uitgenodigd op het feest om de overlast voor hen tot een minimum te beperken. Je doet er goed aan om de politie op de hoogte te brengen van je feestplannen. Op die manier vermijd je vaak vervelende situaties.

Plan je een tuinfeest maar zit je nog met vragen? Bij Boboda kan je altijd terecht voor een adviesgesprek of een uitwerking op maat. Contacteer ons voor meer info via info@boboda.be.

Tot binnenkort!

Ellen

Nog geen reacties!

Heb je iets te vertellen? Ga je gang, wij luisteren!

Please no link dropping, no keywords or domains as names, do not spam, and be nice!