Boboda

Wedding & Events

De leukste huwelijkstradities uitgelicht!

Elk bruidspaar plant een huwelijk volgens hun eigen verwachtingen en wensen. Het ene wil het graag zo origineel mogelijk, het andere houdt graag de tradities in stand. Of misschien zelfs een combinatie van beiden. De onderstaande veelvoorkomende huwelijkstradities zijn het alvast zeker waard om in ere te houden.

Something old, something new, something borrowed, something blue

Dit komt vaak voor in de huwelijken die je in (Amerikaanse) films ziet. Het gaat er om als bruid iets ouds, iets nieuws, iets geleend en iets blauw te gebruiken op de dag van je huwelijk. De traditie zegt dat dit zorgt voor geluk. De blauwe kleur staat symbool voor liefde en trouw. Een voorbeeld van hoe je dit zou kunnen verwerken in je huwelijk: oude juwelen, een nieuwe bruidsjurk, een geleende zakdoek en een blauwe kousenband. Je kan de blauwe kleur ook laten terugkomen je bruidsboeket, je schoenen of je haarlint.

Bruidstaart

Bij de Romeinen bestond er al zoiets als een bruidstaart. Zij braken een koek in verschillende stukken en verdeelden die onder de gasten om de goden gunstig te stemmen. En misschien ook wel om hen te bedanken want Cupido had hen samen gebracht. De traditie wil ook dat de bovenste laag van de bruidstaart bewaard wordt om nadien nog op te eten, bijvoorbeeld bij het papieren huwelijk (1 jaar) of na de geboorte van het eerste kind.

Witte trouwjurk

De Engelse Queen Victoria zette de trend van de witte trouwjurk in de 19de eeuw. In die tijd waren trouwjurken normaal in het zilver. De witte kleur staat voor schoonheid, zuiverheid en onschuld. Vele bruiden volgden sindsdien haar voorbeeld. De huidige bruiden kiezen er echter steeds vaker voor om wat meer kleur in hun bruidsjurk te brengen.

 Rijst gooien

Met het gooien van de rijst na de huwelijksceremonie wensen de gasten het bruidspaar een vruchtbaar huwelijk toe. Omdat gooien met rijst tegenwoordig vaak verboden is aan de kerk, moeten gasten vaak op zoek gaan naar een creatief alternatief. Rozenblaadjes (of andere bloemblaadjes) of het oplaten van ballonnen zijn hiervoor mooie vervangers.

Over de drempel dragen

Een van de meest romantische gebruiken na het huwelijk! Dit komt voor uit het geloof dat kwade geesten het geluk van de pasgetrouwde bruid zouden willen verstoren. Als haar man haar over de drempel draagt, dan kunnen de geesten het spoor van de bruid niet meer volgen. Op die manier zou het bruidspaar ook meer geluk hebben tijdens hun huwelijk.

 Veel succes,

Ellen

 

Nog geen reacties!

Heb je iets te vertellen? Ga je gang, wij luisteren!

Please no link dropping, no keywords or domains as names, do not spam, and be nice!